Deelname aanwijzingen

Welkom
Bedankt dat u heeft gekozen voor Amsterdam Zeilschool. We hebben wat informatie bij elkaar gezet zodat u zich vast kunt voorbereiden op uw aankomende training cq. evenement. We raden u aan om deze informatie enige tijd voordat de cursus start door te nemen.Mocht u hierna nog vragen hebben aarzel niet ons dan te bellen.

Openings tijden:
De haven is 24 uur per dag open , 7 dagen per week.
Telefoonnummers:
Indien u vertraagd bent bel dan  0 63 444 2112
Vanuit het buitenland eerst +31 ervoor drukken en de 0 weglaten.

Adres van de haven

Waypoint Amsterdam Zeilschool

Werfkade 4  (geen post naar toesturen)
1033 RA  Amsterdam
Holland

Aanvangstijden van de zeiltrainingen (behalve indien anders aangegeven)
Praktijktrainingen  (dit moet wel bevestigd worden in de info die u krijgt)
Trainingen starten om 19.00 de avond voor de cursus of om 09.00u op de eerste dag van de training.  De training eindigt op de laatste dag om 16.00u.
Dagtochten van 09.00 tot 17.30.  Avondtochten van 18.00 tot 22.00

Zeiltraining informatie algemeen

Verhouding studenten instructeur
5:1 maximum op alle trainingen. Er kan eventueel nog een opstapper of leerling instructeur meegaan.

Wat mee te nemen?

Voor praktijk trainingen
Zeilpak(waterdichte kleding) Fleece kleding, handschoenen, muts,dikke sokken, je normale kleding, dekschoenen/zeilschoenen of gymschoenen met witten zolen (liefst antislip), handdoek voor in je nek (tegen het naar binnendrippen). Het is aanbevolen om meerdere dunne lagen te dragen ipv één dikke laag. Hoed en zonnecreme. Onthoud dat u al uw persoonlijke zaken op eigen risico meeneemt.

Medicijnen: Neem het dubbele mee van wat u denkt te gebruiken voor de gehele training.

Paspoorten: Vergeet niet uw paspoort mee te brengen

Dieet wensen: Laat ons weten indien u met het eten speciale wensen heeft.

Examen kandidaten: Voor degenen die Yachtmaster coastal of offshore examen gaan doen. Neem vooral alle noodzakelijke documentatie mee, zoals aangegeven in uw boekingsinformatie. Neem voor verdere vragen kontakt met ons op.

Mocht u te laat arriveren op de training neem dan kontakt met ons op.

De jachten moeten op de laatste dag van de cursus om 16.00 afgeleverd worden. Schoongemaakt en vrij van deelnemers en hun spullen. Dagtochten om 17.30. Avondtochten om 22.00

Ongevallen: In geval van een ongeval neem dan onmiddellijke kontakt met ons op  06-34442112. Er mogen geen reparaties verricht worden zonder uitdrukkelijke  toestemming van de leiding. In geval van aanvaring wordt nooit aansprakelijkheid erkend.

Gezondheidsverklaring: Stuur uw gezondheidsverklaring en boekingsformulier zo snel mogelijk, ondertekend, naar ons op.

Accommodatie
U slaapt aan boord in gedeelde hutten. Slaapzakken, kussensloop en handdoeken moet u zelf meenemen. Neem uw spullen mee in een zachte tas, dus geen koffers.

Voeding
Mocht uw training op de avond ervoor beginnen dan kunt u met de bemanning op eigen kosten gaan eten. Ontbijt, lunch, diner, snacks en drankjes verzorgen wij. Wij rekenen u 24,50 euro per dag voor eten, drinken en havengelden. Eten en drinken op de wal is voor eigen rekening. Uw schipper kan u goede restaurants aanbevelen. Er wordt van u verwacht dat u meehelpt met koken, afwassen en andere huishoudelijke zaken aan boord. Huishouden, leven aan boord is onderdeel van de training.

Logboek
U heeft het RYA G158 logboek nodig voor de cursus(alleen RYA cursussen). Heeft u deze al neem het dan mee of bestel deze.

Aanbevolen lectuur
RYA Practical en/of Theorie Cursus boeken. E.g. Competent Crew Practical Course Notes (PCN), Day Skipper PCN, Day Skipper Notes, Yachtmaster Notes. Deze kunnen van tevoren via ons of bij de RYA aangeschaft worden. Alle andere RYA uitgaves zijn aan boord ter inzage.

Voorkennis en ervaring
Om het meest uit de training te halen is het noodzakelijk dat u voor de meeste trainingen al wat kennis en ervaring heeft. Bijvoorbeeld voor de RYA dayskipper praktijk training moet uw kennis op het niveau zijn van RYA dayskipper theorie en minimaal 5 dagen hebben gezeild, 100 mijlen gemaakt op stromend water en 4 nachturen. Controleer of u hieraan voldoet, bij vragen kunt u ons altijd bellen.

Havengelden
Voor eten, drinken en havengelden rekenen wij 24,50 euro per persoon per dag.

Minimum leeftijd voor RYA cursussen is 18 jaar en voor CWO cursussen 16 jaar.

Bij aankomst bij de haven
Bij aankomst kunt u zich melden bij de boot. De instructeur is minimaal een half uur voor de verwachte aankomsttijd aan boord. Parkeren is gratis.

Wij verwachten dat deze aanwijzingen u helpen om het meest uit de zeiltraining te halen. Lees deze zorgvuldig en neem bij vragen kontakt met ons op. Mocht u de weg niet vinden neem dan kontakt op met het telefoonnummer voor vertraagde aankomsten 06-34442112.

We wensen u een fantastische tijd en bedankt voor het boeken bij Waypoint Amsterdam Zeilschool.

Onze zeilschool

Impressie

Geweldige zeilcursus van Jim, hij kent de kneepjes van het vak en weet dit goed over te brengen!

MatthijsCursist

FAQ

Veelgestelde vragen

Lees meer

HANDIG

Handigheidjes en wetenswaardigheden

Lees meer

RYA TRAININGEN

Overzicht van alle RYA trainingen

Lees meer