Ronde om NoordHolland  22 Juni  – 24 Juni

De Ronde om Noord-Holland behoeft na zoveel jaar nauwelijks meer een introductie: voor circa 250 schepen met meer dan 1000 enthousiaste bemanningsleden is het intussen een vast punt in de agenda in het weekend vlak voor de langste dag van het jaar. 

Voor de enkeling die de Ronde om Noord-Holland nog niet kent: het is een toertocht met wedstrijdelementen (of andersom) die jaarlijks gezeild wordt over Markermeer, IJsselmeer, Westelijke Wadden en Noordzee. 

De deelnemers varen van Muiden, via Enkhuizen, Kornwerderzand over de Waddenzee en Noordzee waarna in IJmuiden wordt gefinisht. Zoet en zout, stromend en stilstaand water, sluispassages, wind en tegenwind. Alle elementen zijn in deze tocht vertegenwoordigd.

Bij de sluispassages in Enkhuizen en Kornwerderzand kunnen lange wachttijden ontstaan als hele groepen jachten tegelijkertijd aankomen. Dat kan net schelen in tij mee of tegen op de Waddenzee en vervolgens op de Noordzee. Tactisch varen en een hoop geluk zijn elementen die meespelen in deze wedstrijd. Dat maakt de Ronde volgens de organisatoren een uitdaging voor de deelnemers.

Daarnaast speelt de wind een rol. Wie na 17.00 uur over de finishlijn komt, wordt gediskwalificeerd.

Het grootse feest in IJmuiden ter afsluiting draagt zeer bij tot de bekendheid van de Ronde om Noord- Holland. De Ronde om Noord-Holland wordt georganiseerd door de Stichting YSY Ronde om Noord-Holland.

U komt om 19.00u aan boord en de laatste dag om 21.00u zijn we terug in Amsterdam.

Klik hier om je voor dit evenement op te geven.

Benodigde zeilervaring en voorkennis:

Geen zeilervaring nodig


Cursusinhoud:

Wedstrijdzeilen


Cursusduur:

3 dagen


Prijs:

Ronde om Noord Holland  Eur. 350,00
Eten, drinken en havengelden € 22,50 p.p p. dag


[popuppress id=”95″]