RYA/MCA Yachtmaster Coastal Training & Examen

Verbeter je schippervaardigheden en wordt een gekwalificeerde RYA/MCA Yachtmaster Coastal

Voorbereiding: Het RYA/MCA Yachtmaster Coastal examen is de volgende stap voor diegenen die de RYA Coastal Skipper praktijk cursus met goed gevolg hebben volbracht en daarna wat zeilervaring hebben opgedaan om het geleerde in d praktijk te brengen. 5 dagen intensieve training op gevorderd niveau om uw vaardigheden aan te scherpen voordat u examen doet voor het RYA/MCA Yachtmaster Coastal Certifikaat van Bekwaamheid. Omdat u al een vaardig en ervaren schipper bent is er minder sprake van leren maar in plaats daarvan zal één van onze senior instructeurs u coachen en voorzien van constructieve feedback tijdens de trainingssessie. Nadruk zal vooral liggen op het in de praktijk brengen van zichtnavigatie(pilotage), manoeuvreren in kleine ruimte op de motor en onder zeil en individuele onderdelen van het examen die verbetert moeten worden.

Examen: Een gekwalificeerde RYA Yachtmaster examinator, onafhankelijk van ons Training Centre, zal u de kans geven om aan te tonen dat u een vaardig Yachtmaster Coastal bent. U moet antwoord kunnen geven op alle vragen die betrekking hebben op de Yachtmaster Coastal syllabus en aantonen dat u de verantwoordelijkheid voor de boot en bemanning aankan. De examinator wil zien dat u de handelbaarheid en karaktereigenschappen van elk jacht waarop u gaat varen kan inschatten.

Benodigde zeilervaring voor het examen: 30 dagen op zee, 2 dagen als schipper, 800 mijlen, 12 nacht uren gevaren in de afgelopen 10 jaar. Indien u een  RYA  Coastal Skipper Praktijk cursus certificaat heeft dan is de benodigde zeilervaring gereduceerd tot 20 dagen,  2 dagen als schipper, 400 zeemijlen en 12 nachturen.

Vereiste diploma’s voor het examen: Marifoon bedieningscertificaat en een Eerste Hulp diploma.

Cursusduur: 5 trainingsdagen met achtereenvolgens 2 dagen examen.( 4-10 uur per kandidaat).

Data & Prijzen: Zie hiernaast.

Na het behalen van het examen: bent u een gekwalificeerd RYA/MCA Yachtmaster Coastal.

Certifikaat: De  RYA geeft aan succesvolle kandidaten het  RYA/MCA Yachtmaster Coastal Certificate of Competence.

Het examen. Wat houdt het in? . Klik hier

Hoe ziet zo’n voorbereidingscursus eruit? Klik hier

Syllabus. Klik hier.

Wordt een gekwalificeerd RYA/MCA Yachtmaster Coastal. Klik hier en meld je aan voor de voorbereiding en het examen RYA/MCA Yachtmaster Coastal!

Heeft u nog wat meer kennis, training, mijlen of ervaring nodig voordat u zich kunt aanmelden voor de Voorbereiding  & Examen RYA/MCA Yachtmaster Coastal. Klik dan hier voor onze  RYA Yachtmaster Offshore/Coastal Theorie Cursussen,   Klik hier voor onze RYA Coastal Skipper Praktijk Cursus en Klik hier voor onze Mijlenmakers.

Benodigde zeilervaring en voorkennis:

30 dagen op zee, 2 dagen als schipper, 800 mijlen, 12 nacht uren gevaren in de afgelopen 10 jaar. Indien u een RYA Coastal Skipper Praktijk cursus certificaat heeft dan is de benodigde zeilervaring gereduceerd tot 20 dagen, 2 dagen als schipper, 400 zeemijlen en 12 nachturen.  Minimaal de helft van de benodigde zeilervaring moet afgelegd zijn op stromend water.

Vereiste diploma’s voor het examen: Marifoon bedieningscertificaat en een Eerste Hulp diploma.


Cursusinhoud:

Nadruk zal vooral liggen op het in de praktijk brengen van zichtnavigatie(pilotage), manoeuvreren in kleine ruimte op de motor en onder zeil en individuele onderdelen van het examen die verbetert moeten worden.


Cursusduur:

5 dagen intensieve training op gevorderd niveau om uw vaardigheden aan te scherpen voordat u examen doet voor het RYA/MCA Yachtmaster Coastal Certifikaat van Bekwaamheid.


Prijs:

RYA Yachtmaster Coastal 5 dagen voorbereiding + 2 dagen examen Eur. 1295,00 Prijzen exclusief de RYA/MCA Examen kosten (GBP 193) en de onkosten van de examinator! Eten, drinken en havengelden € 27,50 p.p p. dag


Cursus Data 2022:

Apr 18 – Apr 24 Aug 22 – Aug 28
may 16 – May 22 Sep 19 – Sep 25
Jun 13 – Jun 19 Oct 17 – Oct 23
Jul 11 – Jul 17