Colin Archer Memorial

De C.A.M.R. wordt om de twee jaar gezeild. De startplaats is Lauwersoog en de finish nabij het Noorse Larvik. De afstand is ongeveer 365 zeemijl. In tijd doet men er in het algemeen 3 tot 5 dagen over om de afstand te overbruggen. Dit afhankelijk van het weer en het schip waarop men vaart.

De klassen waarin wordt gezeild zijn: ORC, Multihulls en de vrije klassen, met een minimum romplengte van 7.50 meter in te delen per groep oplopend met 1 meter .

De te varen route staat schematisch op het kaartje hieronder:


Om een indruk te geven hoe in het algemeen de race verloopt vindt u hieronder een beknopt verslag:

In de week voor de start arriveren de deelnemers in Lauwersoog, waar de aangekondigde keuring op uitrusting en vooral veiligheid zal worden uitgevoerd. Op de donderdag voor de start vinden er overdag verschillende activiteiten plaats.
’s Avonds wordt er gezamenlijk gegeten waaraan vrijwel alle deelnemers, familie, belangstellenden, vrijwilligers en bestuursleden aan deelnemen. Vrijdag worden alle schepen naar de buitenhaven verhaald. ’s Ochtend vindt eerst de briefing plaats, waar de laatste wijzigingen worden doorgegeven, en wordt de weersverwachting besproken. Daarna begeeft iedereen zich naar zijn of haar schip waar afscheid wordt genomen van familie, vrienden en belangstellenden. Hierna vindt de start plaats, altijd een spannend moment voor de deelnemers en tevens een schitterend gezicht voor de toeschouwers.


De deelnemers moeten nu op eigen kracht naar Larvik zien te komen. Eenmaal in Larvik vindt een warm onthaal plaats en kan men zich heerlijk opfrissen en uitrusten en kan men genieten van de mooie Noorse kust.
Na enkele dagen vindt de Parade of sail plaatst, waarmee een eerbetoon wordt gegeven aan Colin Archer, die in Larvik begraven ligt.
Als laatste wordt er nog gestreden om de Martin Loos prijs. Hierna vindt de prijsuitreiking plaats en de gezamenlijke barbecue.

In de maand november vindt de reünie plaatst, waar de race geëvalueerd wordt en onder het genot van een hapje en een drankje herinneringen worden opgehaald. Ook worden dan de wisselprijzen uitgereikt.

U komt de eerste dag om 10.00 aan boord. We zeilen vervolgens naar Lauwersoog via het IJsselmeer, de Waddenzee en de Noordzee. Wedstrijd naar Larvik, Noorwegen. We bezoeken enkele fjorden in het zuiden van Noorwegen. Hierna zeilen we terug naar Amsterdam.

Benodigde zeilervaring en voorkennis:

Geen zeilervaring nodig


Cursusinhoud:

Wedstrijd zeilen


Cursusduur:

14 dagen.

17 juli tot 31 juli


Prijs:

€ 1.650,00
Eten, drinken en havengelden € 22,50 p.p p. dag


[popuppress id=”95″]