HT-Race 

Het succes van de Harlingen – Terschelling -race komt vooral door het uitdagende vaartraject over de wadden. Tel daarbij op de supergezellige havens waar je ’s avonds binnenloopt en je bent als deelnemer een paar dagen kompleet van de wereld. De HT-race staat niet alleen voor kompetitie, maar ook voor het goede leven. Want voor velen wordt het strijk aan zet laat in de donkere havenkroegjes. De wekker is echter onverbiddelijk tijdens de HT-race. Iedereen moet dan weer door om als eerste binnen te kunnen lopen.

Tijdens de race staat bij ons teamspirit, enthousiasme en gastvrijheid voorop. Deze ongedwongen sfeer is de succesfactor van de HT-race. De organisatie houdt schreeuwerige reclames zelfs buiten de race om waardig aan te kunnen sluiten bij het ongerepte waddengebied.

De sfeer wordt mogelijk gemaakt door een grote aandacht voor de veiligheid. De organisatie is in handen van de Harlinger Watersport Vereniging, een non-profit organisatie met veel vrijwilligers. In 1946 organiseerde de HWSV de eerste zeilrace Harlingen – Terschelling en vice versa, naar een idee van de toenmalige voorzitter , L.van Droog. De HT-race werd daarop een jaarlijks terugkerend evenement. Het is een all-weather race. De schepen varen in 8 klassen, de kleinste boten zijn rond de 7 meter lang , de grotere 15 meter en langer.

Om 10.00  komt u aan boord. De zeiltrip naar Harlingen geeft u de tijd om aan de boot te wennen en kennis te maken met de andere bemanningsleden. De wedstrijd is 2 dagen. Daarna terug naar Amsterdam of Medemblik zeilen. Verwachte aankomst is om 16.00 u.

Wil je deelnemen aan dit supersportieve evenement in een ultiem mooie omgeving, geef je dan snel op. Klik hier

Benodigde zeilervaring en voorkennis:

Geen zeilervaring nodig


Cursusinhoud:

Wedstrijd zeilen


Duur:

5 dagen


Prijs:

Harlingen – Terschelling race: € 660,00
Eten, drinken en havengelden € 22,50 p.p p. dag


Cursus data:

15 mei tot 19 mei


[popuppress id=”95″]