Kajuitjacht zeilen CWO KJ 1 (vervangen door RYA competent Crew)

Wordt een veelgevraagd bemanningslid en geniet van een actieve vakantie

Cursus omschrijving: Introduceert de beginnende zeiler in het zeilen aan boord van een zeiljacht. Het is een uitstekende opstap voor openboten zeilers naar kajuitjachtzeilen , voor degenen die al wat gezeild hebben maar het  nu op de juiste manier willen leren en voor degenen die een actief bemanningslid willen worden in plaats van een passagier aan boord van een jacht. Aan het einde van de cursus bent u in staat om te sturen, met de zeilen om te gaan, gevaren in te schatten en kunt u assisteren in alle dagelijkse handelingen aan boord. U heeft enkele interessante havens en ankerplekken bezocht en een aantal plezierige dagen gehad.

Geen voorkennis of zeilervaring nodig voordat u aan de cursus begint.

De meeste aandacht wordt besteed aan elementaire onderdelen van het zeilen zoals het vaar- en nachtklaar maken van het schip, lijnbehandeling, theorie van het zeilen, stand en bediening van de zeilen, het reven, sturen, manoeuvres onder zeil, veiligheid, vaarregels en gebruiken, beginselen van aankomen en afvaren en manoeuvreren op de motor.

Na de cursus: Bent u een Bekwaam bemanningslid.

Data & Prijzen: Zie hieronder

Deze training is vervangen door RYA competent crew, waarna u een internationaal certificaat krijgt, beter erkend en beter gewaardeerd als een CWO certificaat.

Benodigde zeilervaring en voorkennis:

Geen zeilervaring nodig


Cursusinhoud:

Basis kennis en beginselen van zeilen: zoals sturen, zeilhandelingen, lijnhandelingen en veiligheid aan boord.


Cursusduur:

5 aaneengesloten dagen of 3 weekenden


Prijs:

Zie RYA competent crew


[popuppress id=”95″]


Cursus data:

Zie RYA competent crew

[popuppress id=”95″]